Tip: deze gratis tools maken ondernemen een stuk makkelijker

Als ondernemer moet je steeds met heel veel zaken rekening houden. Daarom is het altijd leuk dat je bij bepaalde zaken geholpen wordt, zodat het ondernemen op zich eigenlijk een stuk makkelijker wordt. Op die manier maak je het jezelf een stuk eenvoudiger en verloopt alles ook gewoon makkelijker.

Gratis online tools

Op het internet zijn er bijvoorbeeld enorm veel online tools te vinden die speciaal gericht zijn op ondernemers en die bovendien ook gewoon gratis te gebruiken zijn. Zelf zocht ik er de leukste 5 gratis online tools uit die je als ondernemer zeker eens moet proberen.

Pixabay

Voor alle ondernemers die zich bezighouden met het maken van websites, het onderhouden van blogs of andere zaken die gerelateerd zijn met het internet, dan is Pixabay een zeer handige online tool. Dankzij deze online tool kun je gratis prachtige kwaliteitsvolle afbeeldingen van hoge kwaliteit downloaden. Erg leuk is dat alle afbeeldingen vrijgesteld zijn van auteursrechten, waardoor je de afbeeldingen dus vrij mag downloaden, aanpassen en gebruiken.

Roboform

Je hebt het vast wel al eens meegemaakt: je moet je wachtwoord invullen op een website om in te loggen, maar je bent je wachtwoord vergeten. Een handige oplossing voor dit probleem is het gebruik van een paswoord manager. Dit is een app die al je verschillende wachtwoorden bijhoudt en die je kunt gebruiken door gewoon éénzelfde wachtwoord te onthouden. Roboform is een voorbeeld van zo’n applicatie, maar er zijn nog heel veel andere apps die gratis beschikbaar zijn.

Google Agenda

De gedeelde agenda van Google is een handige oplossing om samen met je team in dezelfde agenda te werken. Zo kun je meteen van elkaar zien wie er met wat bezig is en wie er wanneer vrij of bezet is. Ook deze handige applicatie is vrij te downloaden.

Trello

Voor iedereen die op regelmatige basis projecten moet organiseren is Trello een erg handige applicatie. Vooral de gebruiksvriendelijke interface van Trello spreekt tot de verbeelding en maakt de applicatie erg aantrekkelijk. De boards en lists van trello laten toe om aantekeningen, opmerkingen en to do’s te noteren.

Dropbox

Dit is waarschijnlijk één van de meest populaire applicaties die de voorbije jaren door heel wat ondernemers gedownload is. Het leuke en vooral het handige aan deze app is dat je zelf kunt kiezen wie er toegang heeft en wie er welke bestanden kan zien. Alle bestanden die opgeslagen worden, worden automatisch gesynchroniseerd met alle gekoppelde apparaten. De gratis Dropbox Basic account geeft je als gebruiker 2 GB gratis opslagruimte.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *