Succesvol ondernemen in Vlaanderen? Het kan!

Als ondernemer is het belangrijk dat je eerst en vooral je sector en je doelgroep duidelijk afbakent, vooraleer je een bedrijf gaat oprichten. Die afbakening van de sector en de doelgroep kun je snel en eenvoudig maken, afhankelijk van de activiteiten die je bedrijf zal uitvoeren of de diensten die je bedrijf zal verstrekken.

Ondernemen in Vlaanderen

Heel wat startende ondernemers zijn bang om een bedrijf op te richten in Vlaanderen. Waarom? Omdat Vlaanderen een klein afzetgebied is en heel wat ondernemers dus vrezen dat de doelgroep die ze voor ogen hadden niet haalbaar zal zijn in Vlaanderen. Toch hoef je als ondernemer niet te vrezen om te ondernemen in Vlaanderen. Tegenwoordig zijn er heel wat succesvolle ondernemers die je als startende ondernemer gerust als voorbeeld mag nemen. Denk maar aan Marc Coucke, Gert Verhulst, Eric Van Zele, Jean-Marc Vandoorne, …

Katoen Natie van Fernand Huts

Er zijn dus heel wat voorbeeld van succesvolle ondernemers in Vlaanderen, maar eentje springt er toch wel uit. Katoen Natie van CEO Fernand Huts behoort tot de wereldtop op het vlak van logistiek.  Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen en werd opgericht in 1854. De oorspronkelijke activiteiten van Katoen Natie waren beperkt tot de opvang en de behandeling van goederen in de haven, zoals katoen, jute, koffie, cacao, wol, rubber, …

12.000 werknemers wereldwijd

In 2015 telde Katoen Natie meer dan 3.000 werknemers in België, en ongeveer 12.000 werknemers wereldwijd. Met zeven verschillende operatie-eenheden die gevestigd zijn in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika, behoort Katoen Natie tot de wereldtop.

De belangrijkste klanten van Katoen Natie zijn gekende multinationals uit hoofdzakelijk de chemiesector, de automobielsector en de consumptiegoederenindustrie.

Medewerkers staan centraal

Wat Katoen Natie vooral uniek maakt, is het feit dat niet de structuur het belangrijkste onderdeel is van het bedrijf, maar wel de medewerkers die zich elke dag inzetten om het bedrijf draaiend en vooral winstgevend te houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *