NL  ·  FR  ·  EN

Cursisten & Successen

Ilja Theuwissen

Ilja was één van onze eerste NFTE cursisten. De middelbare school vond hij niet uitdagend genoeg. Bezig zijn met computertoestanden des te meer. Hij heeft toen als “Whizkid” een IT opleiding gevolgd in combinatie met een NFTE cursus. Ilja had de zelfstandige microbe onmiddellijk te pakken. Hij werd zelfstandige IT consultant en heeft nu zijn eigen IT bedrijfje Safecam die zorgt voor draadloze camerabewaking voor zowel particulieren als bedrijven (www.safecam.be). Hij heeft ondermeer de beveiliging gedaan van het festival in Werchter in Pukkelpop.

Kelly Wergifoss

Ik wil eerst en vooral NFTE danken voor de vele dingen die ik geleerd heb.

Toen ik de NFTE opleiding volgde bij CEFA Don Bosco, dacht ik een domme gans te zijn zoals zovele anderen en dat ik nooit meer zou kunnen worden dan een simpel verkoopstertje. Ik dacht ook dat een NFTE opleiding hier niets zou kunnen aan veranderen. Maar ik heb mij vergist. Ik heb te snel geoordeeld zoals zovele anderen met mij. Dank zij de NFTE opleiding heb ik mij een doel in mijn leven gesteld: ik wil binnen enkele jaren mijn eigen winkel openen. Maar ik ben ik nu zo gemotiveerd dat ik mijn studies hernomen heb zodat ik toch iets in handen krijg om mijn verder leven uit te bouwen.

Dank aan alle mensen van NFTE!

Miguel Garcia

Miguel vond middelbare studies niet zo tof. Hij wou liever schildergast worden en kwam zo in het Centrum Leren & Werken terecht. Door de NFTE cursus die hij daar ook volgde ontdekte hij snel zijn ondernemerstalenten. Niet snel daarna startte hij zijn eigen schilderséénmanszaak. Met de opgedane NFTE kennis kon hij snel zijn zaak uitbouwen tot een interieurdecoratie bedrijf. Hij kwam toen pas goed op gang en er volgde een tweede bedrijf voor kunstvloeren. Hij is nu een succesvolle ondernemer met 15 medewerkers. Ondernemen zit in mijn bloed zegt hij nu. Wij zullen nog van hem horen. Bezoek zijn mooie website: www.m-interieur.be.

Jens Oreel

Ik ben Jens Oreel en woon in Nieuwpoort.

Vanaf het middelbaar vlotte het niet echt op school. Na 3 keer dubbelen in het technisch onderwijs stapte ik over naar het deeltijds onderwijs. Daar kwam ik in contact met de NFTE opleiding. Door schoolmoeheid was ik veel afwezig op school. Maar dag dat er  NFTE opleiding was, ging ik met de glimlach naar school. Hier heb ik leren een echt zakenplan op te maken en eigenlijk nog veel meer dan dat… Ik won de businessplanwedstrijd van mijn groep en daarna won ik de gouden medaille op de Europese NFTE Business plan competitie in Berlijn met mijn innovatief  take-away koffie concept waar jullie ongetwijfeld nog zullen van horen!

NFTE heeft een héél kwalitatieve opleiding die zelfs veel managers zouden kunnen gebruiken; en dit zijn de woorden van Prof. Hans Crijns van het Vlerick Management School. Daar  de NFTE trainers zelf uit het zakenleven komen en een totaal andere aanpak hebben in vergelijking met leerkrachten  hebben ze zeer snel de groep te pakken.

Ik begon als jongste werknemer bij Media Markt Oostende. Door de inzichten en opleiding die NFTE mij heeft gegeven, kon ik wel stellen dat ik één van de betere werknemers was. Het record in verkoop op maandelijkse basis, staat immers op mijn naam. Na een jaar werken bij Media Markt Oostende heb ik ook promotie gemaakt als assistent department manager IT.  Uiteindelijk opende ik eind januari 2013 met mijn vriend Jonas De Buyser de koffieshop Cup O', naast het station en pal naast concurrent Starbucks in Brugge.Cup O' is de eerste koffieshop ter wereld waar je snoep en limonade kan combineren. We beschikken over 75 verschillende limonade- en milkshakesmaken en driehonderd iceteasmaken. De combinaties zijn eindeloos. Je kunt ook 75 soorten koffie samenstellen: van koffie speculaas en koffie kaneel tot koffie mojito. Afwerken kun je met een vleugje slagroom, een streepje karamel, wat hazelnootkorrels. Je combineert er maar op los, volgens je eigen voorkeur, want het gaat tenslotte om jouw Cup O' Koffie, jouw Cup O' Milkshake, jouw Cup O' Iced Tea en jouw Cup O' Boba Soda.' 'Om te onderstrepen dat wij de snelste zijn werken wij met een online applicatie waarmee je je bestelling kan opmaken op je smartphone of tablet. Nog voor je op de trein stapt, staat je drank al klaar. Je moet alleen je beker nog nemen en je bent weg.'

'NFTE heeft mij niet alleen mijn honger naar kennis doen ontdekken maar ook mijn talent. Een talent die ik nooit verwacht had van mezelf is nu eenmaal creatieve businnes concepten bedenken en laten uitgroeien tot een volwaardig zakenplan. Ik kan ook altijd terecht bij NFTE met al mijn vragen of problemen.'

Ik ben NFTE énorm dankbaar voor wat ze doen met jonge mensen en ik hoop dat ik ooit hetzelfde kan terug doen.

Helena Duson

Helena had als tiener af te rekenen met heel wat persoonlijke tegenslagen. Door de NFTE cursus vond zij nieuwe energie en haar droom was om kapster te worden. Niet lang daarna opende zij een eigenhandig ingericht kapsalon in Aalst. Zij maakte enkel gebruik van tweedehandsmeubilair die zij zelf herstelde en schilderde. Zij legde zelf een stenen vloer. Haar startkapitaal was hierdoor slechts 1700 euro. Een levend bewijs dat men niet altijd kapitaalkrachtig moet zijn om een eigen bedrijfje te starten. Helena is ook een creatieve bij. Zij schildert, creëert juwelen en maakt mooie eco-kledij van gerecycleerde stoffen. Zij is nu ook sociaal geëngageerd en neemt deel aan verschillende buurtactiviteiten. En op haar beurt geeft zij geeft nu advies aan NFTE cursisten die bij haar op bezoek gaan. Bezoek haar creativiteit op http://helenaduson.com.

Mohammad Raieme

Mohammad is een politiek vluchteling uit Afghanistan. In zeer turbulente tijden werd vele familieleden vermoord. Hij kwam naar België zonder enige bezittingen. Hij weigerde om steun te trekken van het OCMW. Hij zou werken voor zijn inkomen. Eerst volgde hij een IT cursus in combinatie met een NFTE cursus. Toen zijn appartement vernield werd door brand had hij enkel nog de kleren om zijn lijf. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten. Zijn besluit stond vast: hij zou een eigen zaak starten in bijouterie, kleding, keukengerei en lederwaren. NFTE heeft hem met raad en daad bijgestaan bij de opstart. Hij heeft momenteel drie winkels en is eigenaar van zijn eigen pand. Zijn motto: “Positief naar de toekomst kijken”!

Joanna Bogacz

Joanna is een immigrante uit Polen. Niet evident om dus in België aan een job te geraken. Zij besloot een cursus te volgen van “administratief bediende” bij Atel Antwerpen, een belangrijke partner van NFTE. Zij had helemaal niet de intentie om zelfstandige te worden. Dat veranderde echter snel door de NFTE cursus. Zij begon mantels en vesten te verkopen vervaardigd uit Toscaanse lam en Spaanse merino. Eerst aan particulieren, later begon zijn te verkopen als groothandel aan boetieks in gans België. Stilletjesaan heeft zij haar productengamma uitgebreid. Joanna doet nog regelmatig beroep op het advies van NFTE. Een opmerkelijke uitspraak van haar: “ Zonder NFTE Belgium was ik nooit zelfstandige geworden”…

Kucur Ugurlu

Sinds mijn 15de wist ik al dat ik zelfstandig wou worden. Om mijn doel te bereiken heb ik een plan uitgestippeld en heb ik verschillende opleidingen gevolgd o.a boekhouding, sociale wetenschappen en loonberekening van personeel enz..

Eind 2008 volgde ik een opleiding als vertegenwoordiger bij Atel, waar ik ook kennis maakte met NFTE. Dankzij de NFTE opleiding leerde ik breder denken, verder kijken. Waarvoor mijn dank aan Lena, Eric en de trainers.

Eind 2009 richtte ik mijn eigen firma op als BVBA.
Bel -Tur Group werd opgestart omdat veel bedrijven enkel regionaal werken of zich beperken tot de naaste omgeving. Daardoor is het niet evident om over het juiste personeel te beschikken. Bel-Tur Group helpt u bij het vinden, op korte termijn, van de mensen die u zoekt. Wij werken met vakbekwame mensen met een ervaring die in uw bedrijf ingeschakeld kunnen worden. Indien de gezochte vaklui niet in België te vinden zijn, dan schakelen wij onze vestigingen in het buitenland in. Wij bieden veel personeelsdiensten aan, zowel in de productiesector, als de voedingssector, de logistiek, de bouwsector ... en in de schoonmaaksector. Heden staan wij al bekend bij verschillende productiebedrijven die een tekort hebben aan goede werkkrachten. Daarnaast zijn wij uiteraard ook actief bij NFTE! Zij doen beroep op Bel-Tur group voor een schoonmaakhulp.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.bel-tur.be